logo
  • Facebook

FRA GUT BALANCE

A kórokozók erősen befolyásolhatják az állattenyésztést. A kórokozók rontják a takarmányértékesítést, csökkentik a növekedést és rontják az általános teljesítményt. Minden formában és méretben a kórokozók változatos megközelítést igényelnek növekedésük gátlásához és a szaporodás megakadályozásához. Mivel az antibiotikum alapú növekedését elősegítő szerek (AGP) a legtöbb országban tiltottak, az alternatívák iránti igény jelentősen megnőtt. Kutatások kimutatták, hogy a különböző gliceridek hatékonyan gátolják a specifikus kórokozókat. Míg az AGP-k teljesen elpusztítják a bél mikrobiomját, bizonyos gliceridek képesek elnyomni a patogén baktériumokat, mint például: E. coli, Salmonella és Clostridium. Más gliceridek stimulálhatják a hasznos baktériumokat, mint például: Lactobacillus és Bifidobacterium. E mellett a kórokozók képtelenek kialakítani a gliceridekkel szembeni rezisztenciát. Ami arra utal, hogy a gliceridek jól megalapozott kombinációja megfelelő, széles körű megközelítés lehet a kórokozók elleni védekezésben és a mikrobiota összetételének javításában.