logo
  • Facebook

FRA Udder Health dry

Az UH egy új és egyedi technológiával gyártott termék, amely egy speciális mátrix létrehozásával teszi bendővédetté a mátrixba beépített hatóanyagokat.
A mátrix használatának célja, hogy a hatóanyagokat az emésztőtraktus meghatározott szakaszában tegye szabaddá, így biztosítva azoknak a keringési, valamint limfatikus rendszerekbe való felszívódását.
Ezek a beépített hatóanyagok az 1 mono és di – laurin, valamint egy magas hatékonysággal beépülő Cink .
Az monolaurin egyrészt a patogének táplálék felvételi mechanizmusaira alapozottan blokkolja azoknak további energia felvételét, így semlegesítve a további szaporodását, másrészt akadályozza azoknak a gazdasejtekbe való behatolást követő káros tevékenységét.
A magas hatékonysággal beépülő cink igen fontos szerepet tölt be a tejcsatorna és a tőgy nyálkahártya épségének megőrzésében, illetve annak regenerálásában.
Számos nemzetközi és magyar szakirodalmi adat hivatkozik arra, hogy „a cinknek szerepe van a celluláris immunválaszban. Az igényen felül adott cinkkiegészítés csökkenti a termelődő tej szomatikus sejtszámát.”(Gulyás László 2002)
Az Udder Health termékbe beépített kombináció képes hatékonyan csökkenteni, illetve meggátolni a tőgygyulladások kialakulását, a rezisztencia kialakulásának veszélye nélkül.