logo
  • Facebook

FRA LeciMax dry

A kihívás

Az intenzív állattenyésztésbe elvárás az állatokkal szemben, hogy a növekedésük maximális legyen alacsony FCR mellett. A takarmányok táplálóanyag tartalma extrém magas, egy ezek közül az energia. Amiben a zsírok és olajok kb. 25%-ban vesznek részt.
Az emésztő rendszer vizes környezet és a zsírokat és olajokat ezért emulgeálni kell emésztés előtt. A fiatal állatokban igazi kihívást jelent a zsírok és anyagok emésztése, mert a máj epe termelése még nem elegendő a megfelelő emulgeáláshoz.
Nagy dózisú zsír használata esetén csökkent emészthetőséggel kell számolni az emulgeálás hiánya miatt.
A felszívódás a kritikus lépés az emésztés során, mert csak a felszívott tápanyagok járulnak hozzá az állatok teljesítményéhez és növekedéséhez. A kihívás ezeknek az állatokat képessé tenni a zsírok emésztésére.

A megoldás

A Framelco kifejlesztette a FRA® LeciMax dry-t ami természetes hidrolizált szója lecitint tartalmaz ami biológiai emulgeálóként hat. A hidrolizált lecitin segít az epe foszfolipidjeinek szétbontani a takarmány zsírtartalmát nagyon apró micellákká.
A FRA® LeciMax dry-ban lévő Lyso-lecitin, és még inkább a lysophossphatidylcholine (LPC) segít a sejt membránnak, növeli azok rugalmasságát, átjárhatóságát. Ez segíteni fogja a tápanyagok felszívódását és maximalizálja a zsíremésztést.