logo
  • Facebook

AminoQuelant® Ca

Kálcium hiány pótlása stresszes helyzetben

A kalcium a sejtek falának alapvető alkotója, mobilitása az aminosavakhoz való kötődésétől, a kipárolgás arányától és a fotoszintézis szintjétől függ. Az AminoQuelant® Ca hozzáadása javítja a talaj szerkezetét és növeli a termény sóval szembeni ellenállóképességét. Késlelteti az érést és fokozza a termés tárolhatóságát.

Az aminosavak elősegítik a sztóma nyilását, mely kedvez a fotoszintézisnek és a kipárolgásnak. A metionin aktiválja a pektinképzződést a sejtfalakban. Az aszpartámsav és a glutamátsav aktív hatóanyagot képez a kalciummal, amely segíti azok mobilitását a növényben. Nő a membrán áteresztő képessége, megnő a respiráció.

Ha a kálciumtartalom magas a gyümölcs növekedése alatt és a szüretelést követően, a gyümölcs keményebb lesz, mert az megakadályozza az etilén-szint emelkedését, így jobb eltarthatóságot biztosít.