AminoQuelant-Ca
Felhasználás célja

A kálcium (a bórhoz hasonlóan) a pektinekkel kapcsolódva biztosítja a sejtfalak stabilitását, emellett pedig nagyon fontos jelmolekula, a növényi sejtválasz sebességében meghatározó szerepe van.

Ha a kálciumtartalom magas a gyümölcs növekedése alatt és a szüretelést követően, a gyümölcs keményebb lesz, mert az megakadályozza az etilén-szint emelkedését, így jobb eltarthatóságot biztosít.

Hatásmód

A kalcium a sejtek falának alapvető alkotója, mobilitása az aminosavakhoz való kötődésétől, a kipárolgás arányától és a fotoszintézis szintjétől függ. Késlelteti az érést és fokozza a termés tárolhatóságát.

Hatóanyag tartalom

- szabad aminosav 4,6%
- nitrogén 4,9%
- kálcium 8%
- bór 0,2%

Kultúra dózis Gyártói ajánlás
szántóföldi növények 2-4 l/ha • a szár megnyúlása előtt és alatt, illetve a virágzást megelőző 5-7 napon belül,
majd fővirágzásig 10-14 naponta
zöldségnövények 3-4 l/ha
lombkezeléssel
(max. 0,4%)
• termésképződéstől kezdve 2-3 alkalommal
         10 l/ha tápoldattal
         (max. 0,02%)
• a virágzás végétől a termés végleges méretének eléréséig 2-3 alkalomma
szőlő 2-4 l/ha
lombkezeléssel
(max. 0,4%)
• a virágzás végétől zsendülésig 2-3 alkalommal
         10 l/ha tápoldattal
         (max. 0,02%)
• a virágzás végétől zsendülésig 2-3 alkalommal
gyümölcs 2-4 l/ha
lombkezeléssel
(max. 0,4%)
• a virágzás végétől a termés végleges méretének eléréséig 2-3 alkalommal
         10 l/ha tápoldattal
         (max. 0,02%)
• a virágzás végétől a termés végleges méretének eléréséig 2-3 alkalommal